Despăgubiri pentru bovinele ucise de urşi

În cadrul unei întrevederi a reprezentanţilor CJ Argeş cu cei ai instituțiilor abilitate cu gestionarea acestei probleme, respectiv Primăria Rucăr, Direcția Silvică Argeș, Direcția Agricolă, Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului și Comisariatul de Regim Silvic și Cinegetic Ploiești, s-au identificat soluţii pentru rezolvarea situației create.

Primăria Rucăr a convocat la timp comisia pentru constatarea pagubelor și evaluarea acestora, iar prin reprezentanții săi a avut o atitudine fermă în aplicarea și respectarea prevederilor legale și a fost receptivă la adresele CRSC Ploiești. Conform convocărilor efectuate de către primăria Rucăr, anul acesta, începând cu luna iunie s-au înregistrat 9 cazuri de atacuri ale urșilor la stâne, fiind ucise 9 bovine. Comisariatul de Regim Silvic și Cinegetic Ploiești nu deține date neoficiale, despre zecile de animale ucise de urs, despre care s-a vorbit.

Au fost întocmite un număr de 9 dosare de despăgubiri și înaintate Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (Direcția Biodiversitate) spre analiză și acordarea despăgubirilor.

You may also like

0 comments

By