Ministrul Andrei Gerea răspunde acuzaţiilor ONG-urilor: „au picat în plasa unor indivizi”

La începutul şedinţei săptămânale a Executivului, ministrului Energiei i s-a cerut să dea explicaţii publice privind situaţia de la Electrica, de trecere de la un Consiliu de Administrație cu cinci membri la unul cu șapte membri.

În comunicatul de presă remis de Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri se precizează:

Ne manifestăm regretul că unele ONG-uri au picat în plasa unor indivizi care sub spectrul pierderii unor privilegii și beneficii nesusținute de prestația lor și pe care unii le-ar putea cataloga drept nesimțite, a unor indivizi care, sub masca depolitizării, au răspândit informații neadevărate despre situația de la Electrica.

Nu putem tolera încercările de a sprijini crearea unei noi generații de băieți deștepți care vizează un nou tip de căpușare a companiilor de stat sau a banilor acționarilor. Propunerea Ministerului de creștere a numărului de membri a fost validată de peste 70% dintre cei prezenți în AGA, statul român nedeținând majoritatea în companie!! Propunerea venită din partea Ministerului de creștere a numărului de membri AGA de la 5 la 7, a avut în vedere aducerea unui plus de valoare din punct de vedere managerial și al pregării tehnice, lipsa acestora ducând la sincope evidente în activitatea societății.

Probabil că am supărat foarte tare pentru că nu am acceptat o majorare a indemnizațiilor cu 50%, de la 2000 la 3000 euro/lună sau introducerea unor noi comisioane pentru participările la ședințele de CA sau la comitetele consultative de câte 1000 euro/ ședință!

Care sunt „performanțele companiei pentru care se solicitau aceste majorări? Din investițiile angajate, până la 30.08.2015, societățile din grupul Electrica au realizat investiții de 279.285 mii lei, adică cca 32 % din investițiile angajate pentru întreg anul 2015 ( cca 20% din planul asumat prin IPO) și propuneri de genul reducerii cheltuielilor cu mentenanța cu 94%! Lăsăm la latitudinea celor interesați să traga concluziile.

În aceste condiții, ne putem întreba ce interese au oare cei care sunt deranjați de poziția ministerului față de imperativitatea îndeplinirii obligațiilor asumate prin Prospectul de IPO, efectuarea cheltuielilor de mentenanță pentru siguranța rețelelor din segmentul de distribuție, în așa fel încât situații de genul celor de la Carei, când mii de oameni au rămas în beznă în mijlocul iernii, să nu se mai repete sau față de necesitatea introducerii unor criterii de performanță pentru activitatea CA și a agreării unui plan de management cu ținte și termene precise de îndeplinire ?

Afirmând încă o dată că principiile care ne-au călăuzit în activitatea noastră au fost urmărirea interesului statului român, transparența deciziilor, respectul față de toți investorii, securitatea rețelei energetice și calitatea serviciilor oferite cetățenilor, stăm la dispoziția celor interesați cu documente care să stabilească, fără dubiu, adevărul celor susținute de noi.”

 

You may also like

0 comments

By