Pagubă de peste 100 000 lei în bugetul Ocolului Silvic Vidraru

În ultima perioadă tone de păstrăv crescut în păstrăvăria Oeşti, aflată în subordinea Ocolului Silvic Vidraru, au fost duse la incinerat. Asta deoarece în ultimele săptămâni mare parte din peştele crescut acolo a murit.

Cauza dezastrului ar fi o ciupercă ce afectează populaţia de peşte şi se pare că problema este întâlnită în toate păstrăvăriile Regiei Naţionale a Pădurilor.

dan serbanoiu ocolul silvic vidraruÎn fiecare an s-a întâmplat fenomenul acesta, numai că anul acesta are o amploare mai mare”, a declarat Dan Şerbănoiu, şeful Ocolului Silvic Vidraru. „Când este în perioada de împerechere, imunitatea lor scade, se lovesc şi îşi fac anumite răni, pe care se depun nişte ciuperci ce se înmulţesc. Se poate preveni răspândirea prin anumite măsuri, i-am scos pe cei bolnavi şi i-am îmbăiat. Însă cei care au murit au fost duşi la incinerare”, a mai adăugat Dan Şerbănoiu.

Paguba se ridică la peste un miliard de lei vechi.

armand chiriloiu directia silvica argesContactat de reporterii Actualitatea Argeşeană, Armand Chiriloiu, directorul Direcţiei Silvice Argeş a specificat că problema din păstrăvăria de la Oeşt este provocată de cantităţile mari de ploi din luna octombrie:

peste 1

You may also like

0 comments

By