S-a stabilit cauza incendiului de la hotelul Posada

După stingerea incendiului izbucnit la hotelul Posada o autospecială cu apă şi spumă a rămas la faţa locului pentru supraveghere.

După cercetarea la faţa locului, o comisie a stabilit drept cauză probabilă de producere a incendiului efectul termic generat de burlanul, coşul centralei termice pe combustibil solid, care era amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile si care, încingându-se, a aprins astereala acoperişului.

În urma incendiului au ars: acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 870 mp; elemente de mobilier, articole textile, tâmplărie, instalaţii electrice, instalaţii de semnalizare incendii, pereţii din rigips, articole electronice şi electrocasnice de la mansardă şi etajele 3 şi 4.

Datorită intervenţiei forţelor participante, focul nu s-a extins la pădurea învecinată şi la etajele inferioare ale clădirii.

Eforturile echipelor de intervenţie au fost deosebite şi susţinute pe o lungă perioadă de timp (peste 12 ore).

În momentul izbucnirii incendiului, în clădire nu se aflau turişti, ci doar angajaţi. La faţa locului echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei angajate, în vârstă de 27 de ani, intoxicată cu monoxid de carbon, care a fost transportată la spital.

Vă reamintim că zece echipaje cu zece autospeciale cu apă şi spumă, două autoscări mecanice, un autocamion cu motopompe si un echipaj cu ambulanta SMURD, precum şi 65 de pompieri au intervenit la locul evenimentului.

Intervenţia a fost foarte dificilă din cauza posibilităţilor limitate de amplasare a autospecialelor, suprafeţei mari pe care se manifesta incendiul, degajărilor mari de fum şi căldură şi a lipsei surselor de apa in zona.

incendiu posada arges 2

You may also like

0 comments

By