Alex Găvan: „munţii mei iubiţi au cancer”

a;ex gavanCunoscutul alpinist, Alex Găvan, originar din Cepari, a postat un mesaj prin care doreşte să le atragă atenţia autorităţilor asupra tăierilor ilegale:

„Muntii mei iubiti au cancer. Muntii nostri au cancer. Un mare cancer a carui cauza suntem chiar noi, oamenii, si la a carui extindere contribuim din plin. Prin neimplicare, prin ignoranta, prin lipsa de educatie, prin lipsa de compasiune. Prin egoism si prin faptul ca prea putin ne asumam sa lasam o lume mai buna decat cea pe care am gasit-o. Credem ca totul ni se cuvine, aici si acum.

alex gavan argesAm survolat ieri zone cu taieri de paduri din muntii Fagarasului, Piatra Craiului, Bucegi, Iezer Papusa si Leaota, impreuna cu ministrul mediului, Cristiana Pasca Palmer si Alexander von Bismarck, director executiv al Environmental Investigation Agency. Taierile ilegale de paduri sunt cancer, iar toleranta pentru ele trebuie sa fie zero. Zero. Ultimele zone de salbaticie autentica din Europa sunt aici, la noi, in Carpati. Singurul timp ramas este cel al actiunii.”

 

alex gavan arges 2

You may also like

0 comments

By