Constantin Baţagoi vrea postul de primar din Cuca

constantin batagoi argesConstantin Bagaţoi, fostul şef al ITM Argeş şi fostul şef de cabinet al prefectului Mihai Oprescu, va candida la Primăria Cuca. Acesta este anunţul prin care s-a făcut oficial anunţul:

„Dragii mei,
Anul acesta, la 11 martie, s-au împlinit 26 de ani de când, forțat de împrejurări, a trebuit să părăsesc locul de muncă din comuna noastră, unde, din 01.02.1983, în urma unui concurs, eram numit în funcția de secretar al primăriei.
Bunul Dumnezeu mi-a ajutat și după 5 luni de activitate tot ca secretar la Primăria Tigveni am fost primit tot prin concurs și am lucrat 25 de ani într-o instituție de prestigiu din cadrul Ministerului Muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, instituție pe care am condus-o la diferite nivele, iar în ultimii 15 ani, ca inspector șef adjunct sau inspector șef. 25 de ani de navetă, zilnic sau la săptămână!
Eu și dl. Tonică Teodorescu ce am excelat ca navetiști, plecând de acasă când alții dormeau adânc! Este drept, unii mai dorm încă și acum! De un lucru vă asigur: oriunde am fost, am reușit să obțin rezultate care m-au făcut cunoscut și apreciat ca om și profesionist, făcând cinste părinților mei și comunei de care nu m-am despărțit, a cărei situație nu-mi poate fi indiferentă.
După pensionare, obișnuit cu munca, am ales să fiu activ și m-am alăturat echipei care a coordonat instituția Prefectului județului Argeș, în care am fost angajat ca și consilier și director la Cancelaria Prefectului.
Cred că nu ne-am mai văzut sau auzit în această perioadă, poate doar din fugă, așa că nu am putut discuta despre problemele noastre personale sau cele ce privesc comuna noastră. Constat că în perioada de timp scursă, la nivelul localității noastre ați realizat destul de multe lucruri bune, pentru care și dvs. concetățenii dar și conducerile care s-au succedat (primari, viceprimari și consilieri locali) meritați felicitări. Dar consider și concluzionez că se puteau realiza mult mai multe obiective, unele de importanță deosebită pentru comunitate.
Despre modul în care cei cărora le-ați încredințat puterea locală s-au implicat în actul de conducere și unde posibil au greșit se pot pronunța cei abilitați; până atunci, numai dvs. puteți să interveniți prin participarea la vot și acționarea în consecință.
Cunoscându-vă pe dvs., cunoscând posibilitățile precum și nevoile stringente ale localității, dar cunoscându-mă și pe mine foarte bine, în baza experienței și expertizei dobândite în cei peste 45 de ani de activitate în domeniul administrației, dezinteresat total de latura materială și mânat numai de dorința de a contribui la mai binele comunei noastre, dorință pe care o consider ca și obligație, am decis ca la alegerile din 05.06.2016 să candidez pentru funcția de primar.
Avem o comună minunată cu consăteni și lucrători în administrația locală deosebiți: învățământ, sănătate, comerț, biserică! Toți formează o adevărată orchestră, deosebită, cu instrumentiști de elită, dar căreia îi lipsește un dirijor pe măsură! Mă ofer să îndeplinesc cu cinste acest rol, convins că numai împreună vom putea reuși! Alături de noi trebuie să aducem toți fiii satului, care astăzi, în domeniile lor de activitate sunt adevărate personalități; numai în satul Cuca își au gospodării cei trei băieți dăruiți de bunul Dumnezeu familiei Marin Lazăr, respectiv domnii Benone, Dan și Cristi Lazăr – investitori pe deplin cunoscuți pe plan local, județean, național, european și nu numai!
Aceștia, în memoria tatălui lor, ca și mine pentru tatăl meu, sunt obligați a interveni pentru schimbarea totală în bine a comunei noastre.
Componența echipei pe care doresc să o supun votului dvs. înscrie specialiști din toate domeniile de activitate care, ca și mine, vor candida din partea organizației locale Cuca a UNPR, formațiune care ar putea fi numită Uniunea pentru Progresul Comunei Cuca.
În centrul activității noastre va sta numai Cetățeanul și va prima doar interesul pentru comunitate.
Primul obiectiv pe care doresc să-l îndeplinim în prima etapă este cooptarea unor profesioniști și constituirea lor într-o echipă care să performeze în întocmirea de proiecte pentru accesarea de fonduri europene, făcând astfel posibilă soluționarea problemelor importante identificate și evaluate ca fiind prioritare pentru comună.
Permanent va fi monitorizată și asigurată existența condițiilor legale pentru funcționarea tuturor unităților școlare și nu numai, din punct de vedere sanitar și al situațiilor de urgență.
Transparența totală, decizii luate numai după consultarea dvs., investiții simetrice în toate satele, munca numai în echipă sunt doar câteva din trăsăturile ce vor caracteriza activitatea echipei pe care doresc să o coordonez.
O atenție deosebită se va acorda aducerii satelor aparținătoare fostei comune Lăunele de Sus la standardele localității Cuca iar pentru satul Bărbălani se vor depune toate diligențele în vederea asigurării accesului direct din satul Cârcești, amenajându-se în acest sens drumul.
Trebuie depuse toate eforturile în vederea schimbării mentalității și atitudinii față de aproapele nostru; să dispară ura, invidia și vrajba dintre noi. Dacă vom forma o adevărată echipă, ca și o familie, altele vor fi rezultatele și prin implimentarea măsurilor și procedurilor de management european, indiferent de organizarea sau reorganizarea administrativă, comuna Cuca trebuie să devină ce-a fost și mai mult decât atât!
Doresc să cred că m-am făcut înțeles și veți fi alături de noi ca parte integrantă din proiectul pe care vi-l propunem.
Vă doresc multă sănătate, zile senine și frumoase și să vă meargă din plin!
Asigurându-vă de toată considerația,
Constantin Bațagoi
Cuca, Argeș”

You may also like

0 comments

By