DJST Argeş reacţionează în cazul cărnii expirate găsită în cantina unităţii

În urma ultimelor apariţii din mass-media locală şi naţională legate de carnea descoperită expirată la cantina unităţii noastre din Strada Mică (în vecinătatea Şcolii Gimnaziale Nr. 2 “Ion Minulescu”), pentru o informare corectă a cetăţenilor, Direcţia pentru Sport şi Tineret Argeş ţine să precizeze următoarele aspecte:

– în data de 10 martie, o comisie mixtă, formată din specialisti de la Direcţia de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Protecția Consumatorilor, Inspectoratul Școlar și Inspectoratul Teritorial de Muncă, au efectuat un control în cadrul cantinei de la Baza Turistică Piteşti a DJST Argeş.

– în cadrul controlului efectuat, s-au constatat anumite disfuncţionalităţi pe care instituţia noastră şi le-a asumat încă de la început, respectiv le-a remediat în aceiasi zi. Este de retinut faptul că sănătatea consumatorilor nu a fost pusă nicio clipă în pericol, întrucât, aşa cum reiese din Actul Veterinar de Constatare, Nr. 7695 din 10.03.2016, produsele respective oricum erau retrase din consum la iniţiativa Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş, pentru incinerare.

În urma controlului, au fost confiscate aproximativ 20 kg produse din carne care au fost incinerate pe cheltuiala DJST Arges, în data de 11 martie. Echipa de control a aplicat amenzile: 1.200 de lei pentru Vişan Florean – Seful Serviciului Centre de Agrement, respectiv 1.500 de lei pentru Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Argeş.

În urma acestor aspecte nefericite, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş îşi exprimă regretul pentru situaţia creată şi oferă asigurări că în prezent, întreaga activitate a instituţiei se desfăsoarăîn parametri legali.

Biroul de Presă al DJST Argeş

djst arges 3

djst arges 2

S-ar putea sa iti mai placa

0 comentarii

Leave a Reply

By