Testări cu aparatele Drugtest în județul Argeș

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, împreună cu reprezentanții altor instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au continuat și în acest sfârșit de săptămână, activitățile preventive, dar și acțiunile de prevenire și combatere a consumului și deținerii de substanțe interzise.

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii au continuat activitățile având ca obiectiv cel al depistării, atât a conducătorilor auto, care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, cât și a persoanelor care dețin sau consumă substanțe interzise.
Zilnic, polițiștii rutieri sunt la datorie pe drumurile publice din județ, efectuând verificări în trafic, în vederea identificării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice, folosind în acest sens aparatele RADAR, DrugTest și etilotest.
În perioada 25-30 iulie a.c., polițiștii argeșeni au efectuat 21 de testări cu aparatele Drugtest, context în care reamintim că, în perioada de referință, două persoane au fost depistate conducând sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.
Consumul de alcool sau de substanțe cu efect psihoactiv implică expunerea la pericol, știută fiind influența negativă asupra sănătății, predispoziția spre un comportament reprobabil, precum și implicațiile legale pentru conducătorii auto și nu numai.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

27 de permise de conducere au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare, în urma celor 291 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 85.000 de lei, aplicate ca urmare a abaterilor constatate în zilele de vineri și sâmbătă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*