Ziua Rezervistului Militar: la mulți ani cadrelor militare în rezervă și în retragere din Curtea de Argeș

În data de 31 mai 1864, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, a fost adoptată „Legea asupra poziţiei ofiţerilor”, primul act normativ care dă identitate, valoare şi sens corpului cadrelor militare în rezervă. În memoria acestui eveniment şi în semn de respect pentru cei care au făcut din militărie profesia  lor de o viaţă, Guvernul României, prin H.G. nr.464/2010, a instituit „ Ziua Rezervistului militar”, care se aniversează, în fiecare an, în ultima zi din luna  mai.

Anul acesta, membrii Filialei Județene Argeș „POSADA” a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Curtea de Argeș au sărbătorit Ziua Rezervistului Militar în cadrul unui eveniment mai restrâns, conform condițiilor în vigoare și au primit distincții oferite de B. P. C. al ANCMRR și din partea B.P. al filialei. 

”Biroul Permanent al Filialei Județene Argeș „POSADA” a A.N.C.M.R.R., Cu prilejul celor două aniversări ( ZIUA REZERVISTULUI MILITAR și ZIUA A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza”), vă dorește, sănătate, bucurii și împliniri.La mulți și frumoși ani,” transmite PREȘEDINTELE FILIALEI JUD. ARGEȘ „POSADA” col. ( rtr.) Laurențiu DOMNIȘORU.
De asemenea, membru în cadrul asociației de mai bine de 20 de ani, primarul Constantin Panțurescu a transmis un mesaj de la mulți ani cadrelor militare în rezervă și retragere. 

1 comentariu publicat

  1. Felicitările mele pentru mesaj cât și pentru organizarea atat de frumoasa a Zilei Rezervistului Militar dl COL!!Toată stima si respectul meu!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*