AQUATERM: campanie de debranșare a celor care înregistrează restanțe la plată

Spread the love

Informăm utilizatorii serviciului de alimentare cu apă și canalizare, că pe lângă executarea silită a debitorilor,  SC AQUATERM AG 98 SA a demarat o campanie de debranșare a utilizatorilor care înregistrează restanțe la plată.

Potrivit contractului de furnizare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare, operatorul poate debranșa utilizatorii care înregistrează restanțe la plată mai vechi de 30 de zile, cu acordarea unui preaviz de 5 zile lucrătoare.

Societatea va ajunge în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea din cauza neîncasării la timp a facturilor de apă și canal, coroborat cu faptul că în ultimii doi ani s-au înregistrat creșteri semnificative ale prețurilor la toate utilitățile, materiile prime și materialele utilizate în procesul tehnologic de captare, tratare și distribuție a apei (unele chiar și cu 500%), în condițiile în care tariful la apă și canalizare este nemodificat din data de 1 ianuarie 2020.

Având în vedere faptul că SC AQUATERM AG 98 SA este o societate care se autofinanțează și realizează venituri doar din activitatea proprie, face un apel la populație în vederea achitării facturilor de apa și canalizare în termenul de plată menționat pe factură.

Plata facturilor se poate face astfel:

– cu numerar sau cu card la casieria SC AQUATERM AG 98 SRL;

– prin bancă în conturile:

– RO86BRDE030SV06528180300 deschis la BRD

– RO57BTRLRONCRT0V07900901 deschis la Banca Transilvania

 

Director General

Mihăilescu  Claudia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*