Despre „Siguranţa copilului-prioritate a şcolii, familiei, Poliţiei” cu poliţişti din Curtea de Argeş

La Şcoala Gimnazială „Băiculeşti” s-a desfăşurat astăzi o activitate educativă, organizată în cadrul proiectului Erasmus + ,,SAVE MY LIFE WITH MY RIGHTS”.

Tema a fost „Siguranţa copilului – prioritate a şcolii, familiei, Poliţiei” iar pentru a le explica celor mici ce înseamnă respectarea regulilor în societate au fost invitaţi poliţişti din cadrul Secţiei Municipale Curtea de Argeş. 

„Acţiunea a avut drept scop formarea unor deprinderi de comportare care să întărească siguranţa persoanei prin cunoaşterea riscurilor ce pot apărea în cazul nerespectării unor reguli, cunoaşterea şi respectarea dreptului persoanei de a trăi în siguranţă, eliminarea violenţei în rândul elevilor şi educarea acestora în spiritul toleranţei”, a transmis prof. Elena Cristina. 

În plus faţă de importanţa unor astfel de activităţi în urma cărora tinerii, încă de la cele mai fragede vârste au posibilitatea să înţeleagă noţiunea de contravenţie, infracţiune şi urmările unor acţiuni sub impulsul momentul, din fotografii se vede clar cât de încântaţi au fost de vizita oamenilor în uniformă şi de socializarea cu ei. Asta pentru că este foarte important pentru generaţiile tinere să înţeleagă faptul că sub uniformă sunt tot oameni şi astfel să-şi recapete sentimentele de siguranţă şi încredere în această instituţie. Iar asta se poate face numai prin deschidere şi comunicare. 

 Felicitări reprezentanţilor instituţiei de învăţământ pentru organizarea uneu astfel de acţiuni educative şi cadrelor din cadrul Poliţiei Curtea de Argeş care au răspuns afirmativ şi au participat!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*