Lansare de carte „Cu ochi străini: eseuri”, autor Mariana Nicolae

Comunicat de presă
Lansare de carte „Cu ochi străini: eseuri”, autor Mariana Nicolae,
sâmbătă, 12 martie 2022, ora 12, Muzeul Municipal Curtea de Arges, Sala Basarabilor

Volumul ” Cu ochi străini: eseuri” de prof. univ. emerit dr. Mariana Nicolae, apărut la Editura Biscara la sfârșitul lunii februarie 2022, este lansat sub semnul primăverii și al omagierii femeilor din viața noastră. Este o carte despre educație, cultură și creativitate. Adică domeniile în care femeile sunt extrem de prezente și active sub diferite roluri, mai puțin cele de conducere. Dar nu este o carte feministă – desi atât autoarea cât și editoarea sunt femei și sunt lideri în domeniile lor.
Cartea ridică multiple întrebări și vă propune și un posibil răspuns la cel puțin una din întrebările care frământă lumea de azi: cum va evolua această lume? Vor ajunge roboții să ne înlocuiască? Va fi o tragedie sau o binecuvântare? O parte din răspunsuri vor fi discutate la lansare. Oamenii educați, care învață continuu și sunt creativi în mai multe domenii vor fi imposibil de înlocuit. Creativitatea va înclina permanent balanța spre noi, oamenii. Dar … au cuvintele sensuri commune pentru toată lumea? Când o persoană din alte părți ale lumii dezvoltate folosește cuvântul “creativitate” sau “educație” are aceleași așteptări ca noi, românii? Trecuți printr-o pandemie tragică și sub umbra unui război distrugător și nedrept suntem oare echipați cu abilitățile necesare pentru a înțelege lumea ca să putem supraviețui în ea?
Cei care vor participa la lansare vor afla o parte din opiniile autoarei, cu privire la importanța educației, a culturii, a gândirii creative ca abilități critice de supraviețuire și vor putea pune întrebări sub bagheta doamnei Sara Mina – editor, moderatoarea evenimentului.
Lansarea se va încheia cu o sesiune de autografe și discuții libere în jurul unei cafele/ceai și a unui „vin d’honneur”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*