Percheziții în cazul unei bătrâne din Sălătrucu înșelată prin metoda ”Accidentul”

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune și au reținut un bărbat de 32 de ani, din Bascov.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 16 spre 17 aprilie a.c., cel în cauză ar fi obținut suma de 20.000 de lei, de la o femeie de 87 de ani, din Sălătrucu, prin metoda „accidentul”.
Pentru administrarea probatoriului, în cursul dimineții de ieri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, ai Secției de Poliție Rurală Bascov, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale, au efectuat două percheziții domiciliare în comuna Bascov, la locuințele celui în cauză.
În ziua de 22 aprilie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

De regulă, persoanele vârstnice, care locuiesc singure sau în locații izolate sunt cele vizate de autori de infracțiuni cum ar fi ,,Accidentul”, ,,Coletul”, ,,Pomana regelui Cioabă”, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d., persoane care pretind că sunt reprezentanţi ai unor furnizori de utilităţi sau care oferă spre vânzare bunuri.
Folosiţi orice ocazie în care discutaţi cu membrii de familie sau cunoscuţi în etate, pentru a vorbi despre permiterea accesului în locuință al oricăror persoane, indiferent de pretext.
Totodată, dacă permit accesul în casă, avertizați-i cu privire la efectuarea oricărei plăți sau operațiuni care ar putea dezvălui locația sumelor de bani din locuință.
Atrageți atenția cu privire la oferirea sumelor de bani, sub orice pretext, stabiliți numere de telefon la care să puteți fi contactați, pentru a se verifica
pretextele și stabiliți persoane de încredere din rândul vecinilor care pot ajuta la nevoie.

 

FOTO ARHIVA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*