Peste 200 de oameni de afaceri au participat la ediția a II-a Forumului „Business în Argeș”

Spread the love

Alina Gorghiu: Ediția a II-a Forumului „Business în Argeș” a adus o participare dublă față de anul trecut. Înseamnă că facem ce trebuie!
Lucian Heiuș: Un dialog constructiv cu zona de business este esențial pentru echilibrarea instrumentelor administrației fiscale.
Dumitru Nancu: Județul Argeș se află pe primul loc la accesarea programului IMM PROD!

Despre Ediția a II-a a Forumului „Business în Argeș” au vorbit, ieri, peste două sute de oameni de de afaceri care au răspuns invitației PNL Argeș de a dialoga cu Lucian Heiuș – președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), cu președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, cu Dumitru Nancu – directorul general al Fondului de Garantare (FNGCIMM), cu prefectul județului Argeș, Perianu și cu reprezentanții Finanțelor. Dacă la prima ediție a forumului, care a avut loc anul trecut, au participat peste 100 de antreprenori, acum interesul acestora pentru singura dezbatere care pune față în față mediul de business și instituțiile de resort a crescut considerabil.
Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a vorbit despre importanța dialogului onest și direct dintre mediul antreprenorial din Argeș și instituțiile deconcentrate ale statului. Președintele ANAF a făcut, de asemenea, o radiografie a relației dintre Fisc și companii și a vorbit despre dorința sa de a face din instituție un partener de încredere și de ajutor al companiilor. Lucian Heiuș a spus că un dialog constructiv cu zona de business este esențial pentru echilibrarea instrumentelor administrației fiscale. „Nu trebuie să iubim Fiscul, trebuie să-l respectăm. Sunt lucruri în sistem pe care le cunosc și pe care îmi doresc să le duc la bun sfârșit, cum ar fi stoparea marii evaziuni, pentru că acolo trebuie să ajungem, nu numai la cei mici care abia supraviețuiesc”, a transmis președintele ANAF în alocuțiunea sa.
Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM a vorbit despre gura de oxigen pe care a reprezentat-o IMM INVEST, un program accesat cu succes de foarte mulți antreprenori și a transmis că Argeșul se află pe primul loc la accesarea programului IMM PROD. Președintele Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș, Liviu Nicolae a prezentat câteva propuneri pentru redresarea și susținerea mediului de afaceri, aflat în fața numeroaselor provocări din ultimii ani.
Oamenii de afaceri prezenți au pus pe agenda discuțiilor probleme punctuale din domeniile lor de activitate, din sfera fiscalității, legate de lipsa de transparență la licitații, de concurența neloială sau de caracterul executoriu al facturilor; a fost dezbătută relația dintre ANAF și firmele private, opțiunile de finanțare a IMM-urilor, problemele generate de implementarea noilor sisteme și proceduri fiscale, dar și altele.
Tot ieri, ca un preambul al discuțiilor cu mediul antreprenorial din Argeș, alături de președintele interimar al Senatului și de prefectul județului, președintele ANAF a participat la o întâlnire cu directoarea Administrației Finanțelor Argeș, Georgeta Negru și cu echipa AJFP Argeș. “Ca de fiecare dată când îmi vizitez colegii din teritoriu, sunt bucuros să primesc feedback-ul lor și să identificăm împreună soluții la problemele specifice cu care se confruntă”, a spus Lucian Heiuș.

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*