Proiectul Erasmus + SHE la Sofia

Intre 21-25 iunie , voluntari ai Asociatiei pentru Dialog Interculta au participat la un training in Sofia in cadrul proiectului Erasmus + SHE, impreuna cu organizatiile partenere in proiect din Germania, Turcia, Franta, Grecia, Bulgaria. Pentru atingerea obiectivului proiectului – prevenirea si combaterea violentei domestice – au fost dezbatute urmatoarele subiecte: „Violenta domestica si formele ei”,” Factori care influențează sau cresc riscul de a deveni agresori sau victime ale violentei domestice”, „Drepturile femeii ca drepturi ale omului”, „Cele mai frecvente forme de violență domestică și abuz care se confundă ușor cu ”grija partenerului” .
Toate aceste teme vor fi pe larg prezentate de catre „Actualitatea Argeseana” , partener media al proiectului SHE.

Deosebit de interesante si folositoare au fost vizitele de studiu la diferite centre care se ocupa cu consilierea victimelor violentei domestice dar si cu consiliere agresorilor.
Astfel Fundația Bulgară de Cercetare pe Probleme de Gen din Sofia consiliaza si agresorii! Este de remarcat legislatia din Bulgaria cu privire la agresori care sunt trimisi prin hotarare judecatoreasca sa fie consiliati si educati de specialisti pe probleme de gen.

O alta vizita a fost facuta la Pulse Foundation din Pernik, una din cele mai mari fundatii din Bulgaria care
se ocupa cu victimele violentei domestice. Activitatea pe care ei o depun si grija fata de victime – atat fata de femei cat si fata de copii- a dus la rezultate remarcabile: in timp, multe femei din randul celor care au fost in ingrijirea celor din Fundatie fac munca de voluntariat si activeaza pentru combaterea violentei domestice.

Voluntarii Asociatiei pentru Dialog Intercultural spera ca prin cunostintele acumulate in cadrul trainingului din Sofia sa poata preveni si combate mai puternic acest flagel – violenta domestica!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*