-VIDEO- La Curtea de Argeş, Ziua Pompierilor a fost sărbătorită prin exerciţii demonstrative


Pompierii din Curtea de Argeş le-au oferit argeşenilor posibilitatea să viziteze unitatea şi să afle mai multe informaţii utile despre prevenirea incendiilor şi folosirea corectă a dispozitivelor. Ac’iunea a fost organizată cu ocazia aniversării Zilei Pompierilor din România.
Data de 13 septembrie comemorează Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare armată disputată pe teritoriul românesc dintre structuri militare ale Țării Românești (Batalionul 2 Infanterie din Regimentul 2 Linie Infanterie, Compania a 7-a din Regimentul 1 Linie Infanterie și Compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu) și un corp de armată otoman.
Chiar dacă Bătălia din Dealul Spirii s-a încheiat cu înfrângerea trupelor române, totuși din punct de vedere istoric, această luptă consfințește dorința națională de autodeterminare, chiar dacă acest lucru presupune însăși jertfa supremă.
Cristian Pungă, comandantul Detaşamentului de Pompieri Curtea de Argeş le.a prezentat vizitatorilor tehnica folosită de pompieri, maşinile de intervenţie şi echipamentele.
„Am organizat două ateliere, unul de prevenire, o să împărţim pliane puse la dispoziţie de ISU Argeş, am prezentat şi echipamentul de salvare şi cel de prim ajutor. Al doilea atelier este de prezentare a accesoriilor, aici ne axăm mai mult pe materialele de intervenţie care se găsesc în orice obiectiv, mai exact stingătoarele”, a mai precizat locotenent colonel Cristian Pungă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*