-VIDEO- La mulți ani, români! Imnul României de la Biserica Domnească, Curtea de Argeș

Spread the love


 

Intonarea imnului național este un moment solemn pentru toți românii care se simt patrioți. Dar, persoanele cu deficiențe de auz nu se pot bucura pe deplin într-un astfel de moment pentru că linia melodică oferă, de fapt, grandoare intonării. Tocmai de aceea, la inițiativa Centrului de Cultură și Arte George Topârceanu din Curtea de Argeș, interpretul mimico-gestual Lavinia Chițu a realizat, împreună cu un cor și interpreți ai instituției, o înregistrare a imnului „Deșteaptă-te, române” pe care și persoanele cu dizabilități îl pot înțelege.

În România, au mai fost realizate coveruri traduse în limbajul mimico-gestual, însă de data aceasta interpretarea este una originală și implică interpreți, cor și traducător în limbajul semnelor, toți aflându-se în același timp în același cadru.

Proiectul a fost realizat de Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” din Curtea de Argeș în colaborare cu voluntari și Corul Orfeu, iar filmarea a avut loc la Biserica Domnească din Curtea de Argeș, monument de secol XIV, aflat pe lista UNESCO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*