ARGEŞ CUP – faza finalelor: vineri se joacă la dublu, sâmbătă la simplu!

Spread the love

e

Cea de a treia ediţie a turneului internaţional al juniorilor de 16 ani întră în faza finalelor încă de astăzi, după ora 10.30. După ce miercuri seara sportivii au beneficiat de tradiţionala petrecere oferită de organizatori, ieri s-au desfăşurat partidele din sferturile de finală la simplu, respectiv din semifinalele la dublu. Astăzi se vor juca finalele la dublu feminin şi masculin şi, în paralel, semifinalele la simplu, urmând ca mâine, atât fetele, cât şi băieţii să-şi desemneze câştigătorii ediţiei 2014. Aşa cum era de aşteptat, nivelul tehnic şi spectacular a crescut în fazele superioare, iar victoriile – de cele mai multe ori – s-au obţinut cu multă muncă. De asemenea, trebuie remarcată sportivitatea cu care s-au acceptat rezultatele chiar şi de către cei consideraţi iniţial favoriţi, care au fost eliminaţi pe parcurs. Din fericire, cei mai mulţi au avut şi varianta de rezervă a dublului, unde au putut să se revanşeze în primul rând faţă de ei înşişi. Intrarea spectatorilor este liberă, iar cei care vor alege să urmărească partidele de azi şi de mâine, vor avea parte de spectacole mai mult decât agreabile.

 

 

Cozma – spaima favoriţilor!

 

 

Daniel Cozma s-a calificat în primul meci al zilei de ieri în semifinală şi va avea de luptat astăzi cu Maximilian Gatev, favoritul nr. 6, pentru un loc în finală. Elveţianul a reuşit să-l bată miercuri pe Valentin Popescu (6-0, 6-2). Sătmăreanul l-a eliminat în optimi pe favoritul 1, Cristian Moldovan, iar în sferturi, pe Dan Tomescu, favoritul 7 şi acum îl va întâlni pe favoritul nr. 6! Partida de ieri n-a fost nici pe departe o formalitate, căci rezultatul setului doi a fost pus sub semnul întrebării mult timp. Daniel Cozma a suferit pentru victoria pe care a reuşit-o graţie capacităţii de mobilizare superioară în momentele dificile şi a încrederii în forţele proprii. Dan Tomescu a avut destule clipe de inspiraţie, când a reuşit mingi surprinzătoare pentru adversar şi încântătoare pentru spectatorii din tribune, dar a şi gafat neaşteptat, lăsând impresia că se bate singur. De cealaltă parte a fileului, Daniel Cozma a găsit răspunsul potrivit la fiecare atac al adversarului, contraatacând uneori decisiv.

 

Primul set l-a câştigat uşor, graţie avansului luat rapid de Daniel, care a condus cu 2-1 şi 4-1, apoi s-a ajuns la 4-3 şi în final la 6-3, prin câteva passing-uri necruţătoare cu care a reacţionat la stopurile la fileu executate de Tomescu. Al doilea set s-a înscris pe alte coordonate, căci adversarul după ce a egalat la 1 şi-a impus jocul şi a luat conducerea cu 3-1. Atunci, parcă s-a produs un declic în mintea lui Cozma, care a uzat de capacitatea de mobilizare psihică şi povestea din ziua precedentă, de la meciul cu Moldovan s-a repetat şi, ca urmare, a întors rezultatul la 4-3. Partida a început să semene din acest punct cu un thriler, în care fiecare şi-a făcut serviciul: 4-4; 5-4; 5-5; 6-5. Momentul culminant a venit pe serviciul lui Dan Tomescu, atunci când Cozma, mai decis, a reuşit să realizeze un break cu valoare de set, meci şi calificare în semifinală!

 

 

Uşor accidentat, dar încrezător

 

 

La finalul partidei, Daniel Cozma s-a prezentat la un control medical, acuzând o jenă la încheietura mâinii drepte – cea cu care serveşte. S-ar părea că n-ar fi ceva grav şi, chestionat pe tema partidei cu Gatev, de astăzi, a spus că o va trata cu seriozitate, chiar dacă elveţianul este cu un an mai mic. „Meciul va fi aşa cum mi-l voi face eu!”- a concluzionat Cozma jr. Meciurile din semifinalele la dublu urmau să se joace ieri, după ora 15.30, la ambele categorii. Tabelul rezultatelor partidelor jucate până la închiderea ediţiei este relevant pentru ceea ce ne aşteaptă la acest final de săptămână pe moderna bază sportivă de pe strada Barajului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*